Polievka - zeleninová s krupicovými haluškami
My sme túto polievku doma volali jarná. Bolo to kvôli tomu, že sme ju robievali vždy na jar, keď bola nová, čerstvá zeleninka.
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Polievky |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
zelenina (mrkva, petržlen, hrášok, zemiaky) |
soľ |
olivový olej |
mletá červená paprika |
Na halušky:
2 ks vajce |
2 štipky prášok do pečiva |
8 PL detská krupica |
soľ |
petržlenová vňať |
Postup:
- Zeleninu pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Keď zmäkne, pridáme soľ.
- Na oleji veľmi krátko opražíme mletú červenú papriku (pozor, aby ste ju nespálili !!!) a pridáme do polievky.
- Do misky dáme krupicu, prášok do pečiva, soľ, vajíčka a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Vymiešame polotuhé cesto. Z pripraveného cesta uvaríme halušky (varíme ich v polievke 3 - 4 minúty).
- Odstavíme a pridáme petržlenovú vňať.