Polievka - zeleninová s krupicovými haluškami

My sme túto polievku doma volali jarná. Bolo to kvôli tomu, že sme ju robievali vždy na jar, keď bola nová, čerstvá zeleninka.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Polievky

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

zelenina (mrkva, petržlen, hrášok, zemiaky)
soľ
olivový olej
mletá červená paprika

Na halušky:

2 ks vajce
2 štipky prášok do pečiva
8 PL detská krupica
soľ
petržlenová vňať

Postup:

  1. Zeleninu pokrájame na kocky a dáme variť do vody. Keď zmäkne, pridáme soľ.
  2. Na oleji veľmi krátko opražíme mletú červenú papriku (pozor, aby ste ju nespálili !!!) a pridáme do polievky.
  3. Do misky dáme krupicu, prášok do pečiva, soľ, vajíčka a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Vymiešame polotuhé cesto. Z pripraveného cesta uvaríme halušky (varíme ich v polievke 3 - 4 minúty).
  4. Odstavíme a pridáme petržlenovú vňať.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉