Vanilkovým pudingom v prášku ;)

V receptoch uvádzate maslo, margarín alebo stužený tuk a nie konkrétnu značku. Čo mám použiť ?

Maslo - produkt živočíšneho pôvodu, konkrétne sa jedná o kravské maslo min 80 % (Babička, Rajo a pod.) Margarín -…

Maslo - produkt živočíšneho pôvodu, konkrétne sa jedná o kravské maslo min 80 % (Babička, Rajo a pod.)

Margarín - produkt rastlinného pôvodu (Palmarin, Hera, Helia a pod.)

Konkrétne značky neuvádzam preto, že každý preferujeme niečo iné. Tak isto treba brať do úvahy, že návštevníci tejto stránky nie sú len zo Slovenska a v zahraničí by mnou použitú značku výrobku nemuseli nájsť.

Môžete samozrejme jednotlivé typy tuku navzájom nahrádzať (napr. do krému môžete použiť aj margarín a naopak napr. do lineckého pečiva použiť maslo - pečivo je potom jemnejšie a chutnejšie ale aj drahšie).

Stužený tuk - produkt rastlinného pôvodu spracovaný špeciálnym spôsobom (Cera, Omega) - okrem polevy ho môžete použiť aj na vyprážanie

 

Prečo neuvádzate presné dávky korenia ?

Pokiaľ množstvo použitých korením výrazne neovplyvní chuť daného jedla, tak ho neuvádzam. Všetci máme iné chute a práve pridaním korenia…

Pokiaľ množstvo použitých korením výrazne neovplyvní chuť daného jedla, tak ho neuvádzam. Všetci máme iné chute a práve pridaním korenia sa im môžeme prispôsobiť. Počas varenia je potrebné priebežne ho ochutnávať. (Nezamieňovať s jedením ! Stačí ponoriť čistú kávovú lyžičku do pokrmu a ochutnať. Po ochutnaní lyžičku vždy umyte.)

TIP: Jedlo ochutnávame až cca 3-5 min. po okorenení. Musí prejsť varom, aby sa koreniny či soľ v jedle naplno prejavili.