Palacinky - kysnuté
Tieto palacinky sú prácnejšie ako tie klasické. Vzhľadom k tomu, že sú kysnuté, pripravte sa na to, že sú aj sýte. Zvyknem ich robiť ako dezert s orechovo-kakovým pudingovým krémom a šľahačkou. Mňam !
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
400 g hrubá múka |
1 štipka soľ |
20 g droždie |
1 PL práškový cukor |
1 PL slnečnicový olej |
1 l mlieko |
2 ks vajce |
Postup:
- Do pohára rozdrobíme droždie a pridáme toľko vlažnej vody, aby bolo zaliate. Necháme chvíľu postáť, dobre rozmiešame a pridáme toľko múky (z odváženej), aby vzniklo polotekuté cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvásku má byť dvakrát toľko, ako pre kysnutím.
- Do hrnca dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, olej, žĺtky, teplé mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta pečieme na dobre zohriatej panvici palacinky.
Poznámky k receptu:
Tieto palacinky sú výborné s pudingovou kakaovo-orechovou plnkou alebo s makom zmiešaným s práškovým cukrom.