Roláda - jablková
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- jablko - 3 ks
- škoricový cukor - 1 balíček
- vajce - 5 ks
- kryštálový cukor - 150 g
- hladká múka - 150 g
- prášok do pečiva - 1 ČL
Príprava
- Stredne veľké jablká ošúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a jablká naň rovnomerne rozmiestime.
- Vajcia s cukrom šľaháme 4 minúty (!!!). Metličkou ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na jablká. Pečieme pri teplote 175 stupňov 4 - 5 minút.
- Po upečení hneď vyklopíme na nový papier na pečenie alebo vlhkú utierku (jablkami hore) a zrolujeme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.