Zemiaky - francúzske

Tento typ francúzskych zemiakov si pamätám zo školskej jedálne. Mne vyhovujú viac, ako klasické prekladané. Prídu mi viac ochutené.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na zemiakovú zmes:

10 ks zemiaky
1 ks klobása
3 ks vajce
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
50 g cibuľa

Na zálievku:

200 ml mlieko
4 ks vajce
1 ČL soľ

Postup:

  1. Stredne veľké zemiaky uvaríme v šupke. Pomocou krájača zemiakov si do hrnca nakrájame ošúpané zemiaky a uvarené vajíčka na tvrdo.
  2. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na malé kocočky nakrájanú klobásu. Pridáme k zemiakom a vajíčkam. Okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
  3. Zalejeme zálievkou (v mlieku rozmiešame vajcia a soľ). Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉