Zemiaky - francúzske
Tento typ francúzskych zemiakov si pamätám zo školskej jedálne. Mne vyhovujú viac, ako klasické prekladané. Prídu mi viac ochutené.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Na zemiakovú zmes:
10 ks zemiaky |
1 ks klobása |
3 ks vajce |
mleté čierne korenie |
soľ |
olivový olej |
50 g cibuľa |
Na zálievku:
200 ml mlieko |
4 ks vajce |
1 ČL soľ |
Postup:
- Stredne veľké zemiaky uvaríme v šupke. Pomocou krájača zemiakov si do hrnca nakrájame ošúpané zemiaky a uvarené vajíčka na tvrdo.
- Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na malé kocočky nakrájanú klobásu. Pridáme k zemiakom a vajíčkam. Okoreníme mletým čiernym korením a osolíme.
- Zalejeme zálievkou (v mlieku rozmiešame vajcia a soľ). Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.