Zemiaky - pečené v šupke

Super jednoduché tradičné jedlo našich predkov. Môžete ich jesť len so soľou, alebo s maslom. Úžasné sú aj so slaninou nakrájanou na jemné plátky. A spláchnuť ich môžete klasickým alebo kyslým mliekom.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

8 ks zemiaky
soľ
maslo

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme a vložíme do pekáča. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Či sú zemiaky hotové zistíme, keď do nich pichneme špajdľu.
  2. Upečené zemiaky prikryjeme vlhkou čistou utierkou a necháme cca 10 - 15 minút postáť. Zemiaky sa sparia a budú sa lepšie šúpať.
  3. Podávame posolené s roztopeným maslom.

Poznámky k receptu:

Na pečenie používame zdravé zemiaky. Zemiaky, ktoré už majú klíčky nie sú vhodné na pečenie v šupke !

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉