Zemiaky - pečené v šupke
Super jednoduché tradičné jedlo našich predkov. Môžete ich jesť len so soľou, alebo s maslom. Úžasné sú aj so slaninou nakrájanou na jemné plátky. A spláchnuť ich môžete klasickým alebo kyslým mliekom.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
8 ks zemiaky |
soľ |
maslo |
Postup:
- Zemiaky umyjeme a vložíme do pekáča. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Či sú zemiaky hotové zistíme, keď do nich pichneme špajdľu.
- Upečené zemiaky prikryjeme vlhkou čistou utierkou a necháme cca 10 - 15 minút postáť. Zemiaky sa sparia a budú sa lepšie šúpať.
- Podávame posolené s roztopeným maslom.
Poznámky k receptu:
Na pečenie používame zdravé zemiaky. Zemiaky, ktoré už majú klíčky nie sú vhodné na pečenie v šupke !