Guláš - segedínsky
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bravčové mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
400 g bravčové stehno |
100 g cibuľa |
2 PL bravčová masť |
mletá červená paprika |
mleté čierne korenie |
soľ |
400 g kyslá kapusta |
500 ml smotana na varenie |
5 PL hladká múka |
Postup:
- Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso nakrájame na kocky. Z kapusty vyberieme celé čierne korenie a bobkový list. (Komu to nevadí, tento krok vynechá). Do pohára dáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ, zalejeme vodou a rozmiešame.
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Zalejeme zmesou korenia a dusíme do polomäkka.
- Pridáme kyslú kapustu a za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso mäkké.
- V smotane rozmixujeme hladkú múku a vlejeme k mäsu s kapustou. Dusíme cca 15 minút. Podávame s knedľou.