Perkelt - bravčový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bravčové mäso

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na mäsový základ:

500 g bravčové stehno
2 PL bravčová masť
100 g cibuľa
2 ks strúčik cesnaku
2 PL kečup
2 ks paradajka
mletá rasca
mletá červená paprika
soľ
zemiakový škrob (Solamyl)

Postup:

  1. Na masti speníme na drobno pokrájanú cibuľu a rascu.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a pridáme na kocky nakrájané mäso. Smažíme ho cca 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, a pokrájané oblanšírované paradajky (Paradajky vložíme do vriacej vody, povaríme cca 1 minútu, vyberieme, vložíme do studenej vody a ošúpeme). Podlejeme vodou a osolíme.
  3. Dusíme do mäkka. Podľa potreby omáčku zahustíme zemiakovým škrobom.
  4. Podávame s haluškami.

Poznámky k receptu:

Ak nemáte paradajky, pridajte o 2 PL kečupu viac.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉