Kuracie stehná - na hrášku
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie stehná - 4 ks
- hrášok mrazený - 100 g
- olivový olej
- cibuľa - 1 ks
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
- voda - podľa potreby
Príprava
- Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože a oddelíme horné stehná od dolných.
- Na oleji speníme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu. Pridáme stehná a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme čiernym korením, paprikou a osolíme. Podlejeme vodou a dusíme cca 15 minút.
- Pridáme hrášok a dusíme ešte ďalších 15 minút.
- Omáčku podľa potreby zahustíme solamylom (solamyl zalejeme malým množstvom vody a za stáleho miešania pomaly prilievame k omáčke).