Kuracie stehná - cesnakové pečené v remoske
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 6
Potrebujeme:
- kuracie stehná - 6 ks
- zemiaky - 1 kg
- strúčik cesnaku - 8 ks
- soľ
- rasca drvená
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie - 1 KL
- olivový olej - 8 PL
- maslo
Príprava
- Zemiaky pokrájame na plátky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame. Vložíme do olivovým olejom vymastenej remosky.
- Kuracie stehná umyjeme, vložíme do misky, polejeme 4 PL olivového oleja a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme 5 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, grilovacie korenie a dobre premiešame.
- Ochutené kuracie stehná poukladáme na zemiaky a obložíme plátkami masla.
- Remosku zavrieme a pečieme 70 minút.
Tipy - Poznámky
V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.