Kuracie stehná - plnené
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- horné kuracie stehná - 4 ks
- soľ
- horčica
- mletá červená paprika
- olivový olej
Na plnku:
- cibuľa - 1 ks
- šampiňóny čerstvé - 100 g
- šunka - 100 g
- vajce - 2 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- slanina
- soľ
Príprava
- Kuracie stehná vykostíme, hrubšie časti nakrojíme, rozložíme a mierne naklepeme. Menšiu cibuľu pokrájame na drobno, slaninu na malé kocočky. Slaninu opečieme, pridáme cibuľu a usmažíme do sklovita.
- Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny, na malé kocky nakrájanú šunku, dobre premiešame a chvíľu dusíme.
- Zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a pridáme vajíčka. Rozmiešame a miešame, kým zmes nezhustne. Kuracie stená osolíme, natrieme horčicou a rozložíme na ne plnku.
- Naplnené mäso preložíme, okraje zopneme a z oboch strán osolíme a poprášime mletou červenou paprikou. Stehná vložíme do naolejovaného pekáča, podlejeme trochou vody a zakryté pečieme pri 200 stupňoch cca 45 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do chrumkava.