Palacinky - kysnuté
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- hrubá múka - 400 g
- soľ - 1 štipka
- droždie - 20 g
- práškový cukor - 1 PL
- slnečnicový olej - 1 PL
- mlieko - 1 l
- vajce - 2 ks
Príprava
- Do pohára rozdrobíme droždie a pridáme toľko vlažnej vody, aby bolo zaliate. Necháme chvíľu postáť, dobre rozmiešame a pridáme toľko múky (z odváženej), aby vzniklo polotekuté cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvásku má byť dvakrát toľko, ako pre kysnutím.
- Do hrnca dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, olej, žĺtky, teplé mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta pečieme na dobre zohriatej panvici palacinky.
Tipy - Poznámky
Tieto palacinky sú výborné s pudingovou kakaovo-orechovou plnkou alebo s makom zmiešaným s práškovým cukrom.