Korpus - mramorový

Rozpočet surovín na 1 vajce: 62,5 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 vajce, 37,5 ml oleja, 25 ml vlažnej vody, 1 ČL prášku do pečiva

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Korpusy

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

312.5 g polohrubá múka
300 g práškový cukor
5 ks vajce
187.5 ml slnečnicový olej
125 ml voda
1 balíček prášok do pečiva

Postup:

  1. Bielky s polovičným množstvom cukru vyšľaháme do tuha.
  2. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Metličkou vmiešame bielkový sneh.
  4. Odložíme si tretinu cesta, do ktorej vmiešame kakao.
  5. Do stredu formy vystlanej papierom na pečenie dáme 1 PL kakaového cesta. Naň dáme 2 PL bieleho cesta. Uvedený postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto. Povrch zarovnáme a pečieme pri teplote 175 stupňov.
  6. Či je korpus upečený zistíme tak, že do stredu zapichneme špajdľu. Pokiaľ po vytiahnutí ostane čistá, korpus je upečený.

Poznámky k receptu:

  •  na obdĺžnikový korpus s rozmermi 20 x 30 x 6 cm potrebujete 10 vajec

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉