Korpus - mramorový
Rozpočet surovín na 1 vajce: 62,5 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 vajce, 37,5 ml oleja, 25 ml vlažnej vody, 1 ČL prášku do pečiva
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Korpusy |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
312.5 g polohrubá múka |
300 g práškový cukor |
5 ks vajce |
187.5 ml slnečnicový olej |
125 ml voda |
1 balíček prášok do pečiva |
Postup:
- Bielky s polovičným množstvom cukru vyšľaháme do tuha.
- Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Metličkou vmiešame bielkový sneh.
- Odložíme si tretinu cesta, do ktorej vmiešame kakao.
- Do stredu formy vystlanej papierom na pečenie dáme 1 PL kakaového cesta. Naň dáme 2 PL bieleho cesta. Uvedený postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto. Povrch zarovnáme a pečieme pri teplote 175 stupňov.
- Či je korpus upečený zistíme tak, že do stredu zapichneme špajdľu. Pokiaľ po vytiahnutí ostane čistá, korpus je upečený.
Poznámky k receptu:
- na obdĺžnikový korpus s rozmermi 20 x 30 x 6 cm potrebujete 10 vajec