Korpus - sacherový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Korpusy |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
180 g kryštálový cukor |
70 g hladká múka |
40 g hrubá múka |
7 ks vajce |
80 ml slnečnicový olej |
50 g kakao |
Postup:
- Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Za stáleho pomalého miešania pridáme postupne všetky žĺtky a olej.
- Metličkou ručne vmiešame múku s kakaom.
- Cesto vlejeme do pripravenej formy (Na spodok formy dáme papier na pečenie. Okraje formy nemastíme a nevysýpame múkou. Inak by sa pri pečení korpus zdeformoval.) a pečieme pri teplote 175 stupňov. Či je korpus upečený zistíme tak, že doň zapichneme špajdľu. Ak sa cesto na špajdľu nelepí, korpus je upečený.