Krém - kakaovo-karamelový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Krémy |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
150 g kryštálový cukor |
100 ml voda |
400 ml mlieko |
2 balíčky Zlatý klas |
250 g maslo |
2 PL kakao |
Postup:
- V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a kakao.
- Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme vodu a necháme rozpustiť.
- Vlejeme pripravenú mliečnu zmes a uvaríme hustý krém. Hneď po uvarení ho prikryjeme potravinárskou fóliou (ktorú dáme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém vyšľaháme a po malých dávkach doň prišľaháme zmäknuté maslo. Dôkladne prešľaháme.