Krém - kakaový

 

 
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Krémy

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

500 ml mlieko
1 balíček vanilínový cukor
250 g kryštálový cukor
2 balíčky Zlatý klas
250 g maslo
2 PL polohrubá múka
50 g kakao

Postup:

  1. Mlieko, cukor a vanilínový cukor dáme variť.
  2. Časť mlieka si necháme na rozmiešanie Zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.
  3. Do ešte horúceho krému pridáme asi tretinu masla a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Pridáme kakao a dobre vyšľaháme.

Poznámky k receptu:

Aby vám v pudingovom kréme neostali hrudky, prikryte ešte horúci puding potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉