Rezy - Florida
U nás sú tieto rezy veľmi obľúbené. Môžem s čistým svedomím prehlásiť, že je to prudko žravý koláč. Krém je ľahký, vôbec sa nemusíte báť, že by vám zaľahol v žalúdku. Jeho jedninou chybou je, že veľmi rýchlo zmizne z plechu
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
4 ks vajce |
200 g práškový cukor |
200 g polohrubá múka |
100 ml slnečnicový olej |
100 ml voda |
1 balíček prášok do pečiva |
Krém:
1 l mlieko |
3 balíčky Zlatý klas |
300 g kryštálový cukor |
500 ml kyslá smotana |
820 g broskyne v konzerve |
Šľahačka:
2 balíčky šľahačka v prášku Dr.Oetker |
300 ml mlieko |
čokoláda na varenie, Granko |
Postup:
- Dve tretiny mlieka a cukor dáme variť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme krém. Hneď po uvarení krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. (Fóliu priložíme priamo na povrch krému, aby sme zabránili prístupu vzduchu.)
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
- Vychladnutý krém vyšľaháme pri vysokých otáčkach. Pridáme kyslú smotanu a pri nižších otáčkach šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja.
- Krém navrstvíme na upečené cesto a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
- Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na krém s broskyňami a posypeme strúhanou čokoládou (Grankom).