Rezy - Florida

U nás sú tieto rezy veľmi obľúbené. Môžem s čistým svedomím prehlásiť, že je to prudko žravý koláč. Krém je ľahký, vôbec sa nemusíte báť, že by vám zaľahol v žalúdku. Jeho jedninou chybou je, že veľmi rýchlo zmizne z plechu

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

4 ks vajce
200 g práškový cukor
200 g polohrubá múka
100 ml slnečnicový olej
100 ml voda
1 balíček prášok do pečiva

Krém:

1 l mlieko
3 balíčky Zlatý klas
300 g kryštálový cukor
500 ml kyslá smotana
820 g broskyne v konzerve

Šľahačka:

2 balíčky šľahačka v prášku Dr.Oetker
300 ml mlieko
čokoláda na varenie, Granko

Postup:

  1. Dve tretiny mlieka a cukor dáme variť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme krém. Hneď po uvarení krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. (Fóliu priložíme priamo na povrch krému, aby sme zabránili prístupu vzduchu.)
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.  Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
  3. Vychladnutý krém vyšľaháme pri vysokých otáčkach. Pridáme kyslú smotanu a pri nižších otáčkach šľaháme, kým sa obe hmoty nespoja.
  4. Krém navrstvíme na upečené cesto a poukladáme naň na menšie kúsky pokrájané broskyne.
  5. Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na krém s broskyňami a posypeme strúhanou čokoládou (Grankom).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉