Rezy - francúzske karamelové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
6 ks vajce |
6 PL kryštálový cukor |
1 PL kakao |
5 PL polohrubá múka |
1 balíček prášok do pečiva |
50 ml slnečnicový olej |
Plnka:
1 l voda |
3 balíčky Zlatý klas |
130 g kryštálový cukor |
1 balíček vanilínový cukor |
2 PL kakao |
7 ks bielko |
Šľahačka:
2 balíčky šľahačka v prášku Dr. Oetker |
300 ml mlieko |
4 PL kryštálový cukor |
Postup:
- Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
- Do väčšej časti vody dáme 70 g kryštálového cukru a vanilínový cukor. Privedieme do varu. POZOR!!! Použite veľký hrniec, lebo po pridaní bielkového snehu sa objem zmesi zväčší.
- Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na tuhý sneh.
- Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a pridáme k vriacej osladenej vode. Uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh z bielkov.
- Na cesto natrieme polovicu svetlej zmesi. Do zvyšku svetlého krému primiešame kakao a natrieme na svetlý krém.
- Cukor upálime, zalejeme mliekom a miešame, kým sa karamel úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť v chladničke. Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na vychladnutú kakaovú plnku a posypeme Grankom alebo strúhanou čokoládou.
Poznámky k receptu:
Žĺtka môžete využiť tu: