Rezy - gaštanové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
4 ks vajce |
6 PL kryštálový cukor |
6 PL polohrubá múka |
100 ml slnečnicový olej |
1 PL kakao |
1 balíček prášok do pečiva |
Plnka:
125 g maslo |
3 PL práškový cukor |
1 kocka gaštanové pyré |
1 balíček Zlatý klas |
300 ml mlieko |
Šľahačka:
2 balíčky šľahačka v prášku Dr. Oetker |
300 ml mlieko |
Na posypanie:
čokoláda na varenie, Granko |
Postup:
- Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- Vajcia s cukrom vyšľaháme. Pridáme múku, olej, kakao a prášok do pečiva. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov. Necháme vychladnúť. Okraje plechu utrieme papierovou kuchynskou utierkou.
- Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré vymiešame a postupne do tohto krému vmiešame vychladnutý pudingový krém. Hotový gaštanový krém natrieme na vyhladnuté cesto.
- Mlieko, šľahačky v prášku a cukor šľaháme do zhustnutia. Hotovú šľahačku natrieme na gaštanovú plnku. Posypeme strúhanou čokoládou (Grankom) a odložíme do chladničky stuhnúť.