Rezy - makovo-jablkové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

6 ks vajce
500 g práškový cukor
200 ml slnečnicový olej
200 ml voda
300 g polohrubá múka
150 g mletý mak
0.5 balíčka prášok do pečiva
3 ks jablko
0.5 balíčka vanilínový cukor

Šľahačka:

2 balíčky šľahačka v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieko

Postup:

  1. Z cukru odoberieme 4 PL a zmiešame s mletým makom.
  2. Stredne veľké jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme vanilkovým cukrom.
  3. Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Po jednom pomaly zašľahávame žĺtka, pridáme olej a vlažnú vodu, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
  4. Z cesta odoberieme cca jednu tretinu a opatrne do nej vmiešame mak zmiešaný s cukrom.
  5. Makové cesto nalejeme na jablká. Na makové cesto vylejeme zvyšné cesto. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov.
  6. Po upečení koláč preklopíme na plech, strhneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  7. Šľahačky v prášku vysypeme do mlieka, vyšľaháme a navrstvíme na vychladnutý koláč.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉