Rezy - makovo-jablkové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
6 ks vajce |
500 g práškový cukor |
200 ml slnečnicový olej |
200 ml voda |
300 g polohrubá múka |
150 g mletý mak |
0.5 balíčka prášok do pečiva |
3 ks jablko |
0.5 balíčka vanilínový cukor |
Šľahačka:
2 balíčky šľahačka v prášku Dr. Oetker |
300 ml mlieko |
Postup:
- Z cukru odoberieme 4 PL a zmiešame s mletým makom.
- Stredne veľké jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme vanilkovým cukrom.
- Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Po jednom pomaly zašľahávame žĺtka, pridáme olej a vlažnú vodu, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
- Z cesta odoberieme cca jednu tretinu a opatrne do nej vmiešame mak zmiešaný s cukrom.
- Makové cesto nalejeme na jablká. Na makové cesto vylejeme zvyšné cesto. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov.
- Po upečení koláč preklopíme na plech, strhneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Šľahačky v prášku vysypeme do mlieka, vyšľaháme a navrstvíme na vychladnutý koláč.