Kapusta - biela dusená

Je výborná na haluškách alebo ako príloha k mäsu.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Prílohy

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

600 g biela kapusta
40 g bravčová masť
2 ČL kryštálový cukor
1 KL soľ
0.5 KL mleté čierne korenie

Postup:

  1. Do masti dáme cukor a necháme ho skaramelizovať.
  2. Pridáme postrúhanú kapustu, soľ a popražíme do ružova.
  3. Okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme malým množstvom vody a dusíme do mäkka.

Poznámky k receptu:

Táto kapusta je vhodná ako príloha k mäsu, alebo na halušky či fliačky.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉