Kapusta - červená dusená

Túto kapustu robíme k pečenej kačke. Skvelá kombinácia ! Hodí sa ale ku každému pečenému mäsu.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Prílohy

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

600 g červená hlávková kapusta
1 PL bravčová masť
1 ks cibuľa
2 PL kryštálový cukor
1 PL hladká múka
soľ
mletá rasca
100 ml červené víno
50 ml voda
1 PL ocot 8%

Postup:

  1. Očistenú a opláchnutú kapustu rozrežeme na polovicu, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance.
  2. Na oleji opečieme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, mierne osolíme a za občasného miešania udusíme takmer do mäkka.
  3. Udusenú kapustu zaprášime trochou múky, dôkladne premiešame, podľa potreby zalejeme vlažnou vodou, ochutíme vínom, cukrom, octom a dodusíme do mäkka.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉