Rezy - francúzske karamelové

Kategória: 

Rezy - francúzske karamelové


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 6 ks
  • kryštálový cukor - 6 PL
  • kakao - 1 PL
  • polohrubá múka - 5 PL
  • prášok do pečiva - 1 balíček
  • slnečnicový olej - 50 ml

Plnka:

  • voda - 1 l
  • Zlatý klas - 3 balíčky
  • kryštálový cukor - 130 g
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • kakao - 2 PL
  • bielko - 7 ks

Šľahačka:

  • kryštálový cukor - 4 PL
  • mlieko - 300 ml
  • šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky

Príprava

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
  2. Do väčšej časti vody dáme 70 g kryštálového cukru a vanilínový cukor. Privedieme do varu. POZOR!!! Použite veľký hrniec, lebo po pridaní bielkového snehu sa objem zmesi zväčší.
  3. Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na tuhý sneh.
  4. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a pridáme k vriacej osladenej vode. Uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh z bielkov.
  5. Na cesto natrieme polovicu svetlej zmesi. Do zvyšku svetlého krému primiešame kakao a natrieme na svetlý krém.
  6. Cukor upálime, zalejeme mliekom a miešame, kým sa karamel úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť v chladničke. Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na vychladnutú kakaovú plnku a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

Tipy - Poznámky

Žĺtka môžete využiť tu: