Perkelt - bravčový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Na mäsový základ:
- bravčové stehno - 500 g
- bravčová masť - 2 PL
- cibuľa - 1 ks
- strúčik cesnaku - 2 ks
- kečup - 2 PL
- paradajka - 2 ks
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- soľ
Príprava
- Na masti speníme na drobno pokrájanú veľkú cibuľu a rascu.
- Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a pridáme na kocky nakrájané mäso. Smažíme ho cca 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, a pokrájané oblanšírované paradajky (Paradajky vložíme do vriacej vody, povaríme cca 1 minútu, vyberieme, vložíme do studenej vody a ošúpeme). Podlejeme vodou a osolíme.
- Dusíme do mäkka. Podľa potreby omáčku zahustíme solamylom.