Guláš - segedínsky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- bravčové stehno - 400 g
- cibuľa - 1 ks
- bravčová masť - 2 PL
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
- kyslá kapusta - 400 g
- smotana na varenie - 500 ml
- hladká múka - 5 PL
Príprava
- Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso nakrájame na kocky. Z kapusty vyberieme celé čierne korenie a bobkový list. (Komu to nevadí, tento krok vynechá). Do pohára dáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ, zalejeme vodou a rozmiešame.
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opečieme. Zalejeme zmesou korenia a dusíme do polomäkka.
- Pridáme kyslú kapustu a za občasného miešania dusíme, kým nie je mäso mäkké.
- V smotane rozmixujeme hladkú múku a vlejeme k mäsu s kapustou. Dusíme cca 15 minút. Podávame s knedľou.