Buchtičky - dukátové s vanilkovým krémom

Tento recept prešiel mnohými obmenami - nie v receptúre, ale v postupe. Najskôr som poctivo tvarovala každú buchtičku zvlášť. Potom som robila šúľky, ktoré som ukladala na plech vedľa seba a následne som ich naolejovanou obracačkou pokrájala na kocočky. No keďže som človek lenivý, napokon som si celý postup zľahčila tak, ako to máte možnosť vidieť nižšie. :)

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

sladké kysnuté cesto
margarín na vymastenie plechu
slnečnicový olej

Na krém:

1 l mlieko
1 balíček Zlatý klas
2 PL kukuričný škrob (maizena, Gustin)
2 PL kryštálový cukor
2 balíčky vanilínový cukor

Postup:

  1. Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
  2. Plech vymastíme margarínom. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, vložíme ho do neho a potrieme olejom. Pomocou krájača na pizzu ho rozrežeme na malé štvorčeky. Necháme podkysnúť 20 - 30 minút.
  3. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
  4. Kým buchtičky chladnú, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.

Poznámky k receptu:

Pred kysnutím nakrájaných buchtičiek môžete dať na plech mriežku a až potom prikryť utierkou (viď obrázky k receptom). Utierka sa vám tak nezaolejuje. ;)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉