Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami
Škoricovo-hrozienkové "buchtičky" sú pre tých, ktorým sa zdajú tie klasické fádne. Robievam ich vtedy, keď je doma aj môj najstarší syn, ktorý tie klasické nemá rád. Pravdupovediac, aj mne viac chutia tieto. :)
<
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
sladké kysnuté cesto |
margarín na vymastenie plechu |
slnečnicový olej |
Na potretie:
50 g rozpustené maslo |
2 PL práškový cukor |
2 ČL mletá škorica |
hrsť hrozienka |
Na krém:
1 l mlieko |
1 balíček Zlatý klas |
2 PL kukuričný škrob (maizena, Gustin) |
2 PL kryštálový cukor |
2 balíčky vanilínový cukor |
Postup:
- Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, škoricou a hrozienkami.
- Zrolujeme ako roládu a krájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na margarínom potretý plech, pričom každú roládu natrieme zvrchu aj zboku olejom. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
- Kým buchtičky chladnú, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.