Gule - slivkové s makom
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Cesto:

900 g zemiaky
300 g hrubá múka
soľ

Potrebujeme:

slivky (čerstvé alebo kompótové)
mletý mak
kryštálový cukor

Postup:

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku.
  2. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  3. Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. Na koliesko cesta položíme slivku, prikryjeme druhým kolieskom a vytvarujeme guľky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody.
  4. Keď guľky vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme mletým makom rozmiešaným s cukrom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉