Šúľance - s makom
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Cesto:

300 g zemiaky
100 g hrubá múka
štipka soľ

Potrebujeme:

mletý mak
kryštálový cukor

Postup:

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  2. Na pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.
  3. Varíme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉