Rezance - s makom
Rezance s makom som dlho robievala z kupovaných rezancov. No keď som sa konečne odvážila robiť tie domáce, odvtedy ich robím len z nich. S kupovanými sa nedajú porovnať. Chutia oveľa lepšie. Ja si ich ešte horúce štedro pos
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
2
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
g široké rezance |
g mletý mak |
g kryštálový cukor |
soľ |
100 g maslo |
Postup:
- Do veľkého hrnca napustíme vodu a privedieme k varu. Mierne osolíme.
- Mak si zmiešame s kryštálovým cukrom.
- Kým začne voda vrieť, pripravíme si maslo. Vložíme ho do menšieho hrnca a rozpražíme ho (Nestačí ho rozpustiť, musí sa rozpražiť. Ale dávajte pozor, aby vám neprihorelo.).
- Rezance vložíme do vriacej vody a uvaríme ich - musia vyplávať na povrch. Potom ich scedíme, vložíme do misy prelejeme rozpraženým maslom a posypeme makom.