Rezance - s makom

Rezance s makom som dlho robievala z kupovaných rezancov. No keď som sa konečne odvážila robiť tie domáce, odvtedy ich robím len z nich. S kupovanými sa nedajú porovnať. Chutia oveľa lepšie. Ja si ich ešte horúce štedro pos

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 2 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

g široké rezance
g mletý mak
g kryštálový cukor
soľ
100 g maslo

Postup:

  1. Do veľkého hrnca napustíme vodu a privedieme k varu. Mierne osolíme.
  2. Mak si zmiešame s kryštálovým cukrom.
  3. Kým začne voda vrieť, pripravíme si maslo. Vložíme ho do menšieho hrnca a rozpražíme ho (Nestačí ho rozpustiť, musí sa rozpražiť. Ale dávajte pozor, aby vám neprihorelo.).
  4. Rezance vložíme do vriacej vody a uvaríme ich - musia vyplávať na povrch. Potom ich scedíme, vložíme do misy prelejeme rozpraženým maslom a posypeme makom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉