Kuracie krídla - grilované

Zvykneme kupovať celé kurčatá, ktoré si doma rozporcujeme, nasáčkujeme podľa druhu mäsa (psia, stehná, trupy a krídla) a šupneme do mrazničky. Takto si postupne zbierame krídielka a keď ich je dosť, urobíme práve tento rece

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

20 ks kuracie krídla
1 kg zemiaky
voda

Na marinádu:

100 ml olivový olej
2 PL grilovacie korenie

Postup:

  1. Marináda: Olej zmiešame s grilovacím korením.
  2. Kuracie krídielka vložíme do mikroténového sáčku a zalejeme marinádou. Sáčok uzavrieme a obracaním rozmiestnime marinádu po všetkých krídielkach. Necháme odstáť minimálne 30 minút.
  3. Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do pekáča, ktorý sme predtým potreli olejom.
  4. Na zemiaky poukladáme krídielka. Zvyšok marinády si ešte necháme.
  5. Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. V polovici pečenia krídielka otočíme a potrieme zvyšnou marinádou, aby boli upečené z oboch strán.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉