Kuracie krídla - grilované
Zvykneme kupovať celé kurčatá, ktoré si doma rozporcujeme, nasáčkujeme podľa druhu mäsa (psia, stehná, trupy a krídla) a šupneme do mrazničky. Takto si postupne zbierame krídielka a keď ich je dosť, urobíme práve tento rece
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
20 ks kuracie krídla |
1 kg zemiaky |
voda |
Na marinádu:
100 ml olivový olej |
2 PL grilovacie korenie |
Postup:
- Marináda: Olej zmiešame s grilovacím korením.
- Kuracie krídielka vložíme do mikroténového sáčku a zalejeme marinádou. Sáčok uzavrieme a obracaním rozmiestnime marinádu po všetkých krídielkach. Necháme odstáť minimálne 30 minút.
- Zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do pekáča, ktorý sme predtým potreli olejom.
- Na zemiaky poukladáme krídielka. Zvyšok marinády si ešte necháme.
- Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. V polovici pečenia krídielka otočíme a potrieme zvyšnou marinádou, aby boli upečené z oboch strán.