Kuracie prsia - na šampiňónoch

 

 
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

400 g kuracie prsia
4 ks čerstvé šampiňóny
2 plátky slanina
50 g cibuľa
1 ČL horčica
mleté čierne korenie
mletá rasca
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl)
podľa potreby voda

Postup:

  1. Slaninu pokrájame na drobno a opražíme. Pridáme naklepané kuracie prsia a zo všetkých strán opečieme.
  2. Opečené mäsko vyberieme a vo výpeku speníme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na plátky pokrájané stredne veľké  šampiňóny a pražíme, kým nepustia šťavu.
  3. Vložíme mäsko, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
  4. Nakoniec zahustíme solamylom. Podávame s tarhoňou.

  5.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉