Kuracie pečienky - na červenom víne
Toto je jeden z receptov, kedy si na tanier vždy dokladáte - najskôr máte málo pečienok, potom zase dôjde knedľa a takto to ide dookola :D Prvýkrát som kuracie pečienky na víne jedla v reštaurácii a veľmi nám s maminou chut
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
500 g kuracie pečienky |
50 g cibuľa |
olivový olej |
mletá červená paprika |
mleté čierne korenie |
soľ |
6 PL kečup |
10 PL červené víno |
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl) |
voda |
Postup:
- Pečienky očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
- Pridáme pečienky a krátko orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, kečup a červené víno. Zalejeme vodou (dobre čítate - zalejeme, lebo chceme veľa omáčky). Privedieme k varu a dusíme 30 minút.
- Tesne pred dokončením omáčku zahustíme Solamylom (Do pohára dajte Solamyl a zalejte malým množstvom vody. Rozmiešajte a zmes pomaly prilievajte za stáleho miešania k mäsu, kým nedosiahnete požadovanú hustotu omáčky). Povaríme ešte 2-3 minúty.