Kuracie pečienky - na červenom víne

Toto je jeden z receptov, kedy si na tanier vždy dokladáte - najskôr máte málo pečienok, potom zase dôjde knedľa a takto to ide dookola :D Prvýkrát som kuracie pečienky na víne jedla v reštaurácii a veľmi nám s maminou chut

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g kuracie pečienky
50 g cibuľa
olivový olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
6 PL kečup
10 PL červené víno
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl)
voda

Postup:

  1. Pečienky očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
  2. Pridáme pečienky a krátko orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, kečup a červené víno. Zalejeme vodou (dobre čítate - zalejeme, lebo chceme veľa omáčky). Privedieme k varu a dusíme 30 minút.
  3. Tesne pred dokončením omáčku zahustíme Solamylom (Do pohára dajte Solamyl a zalejte malým množstvom vody. Rozmiešajte a zmes pomaly prilievajte za stáleho miešania k mäsu, kým nedosiahnete požadovanú hustotu omáčky). Povaríme ešte 2-3 minúty.
  4. Podávame s knedľou alebo s ryžou.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉