Kuracie prsia - na kari s broskyňami

Pre niekoho možno divočina, ale v kombinácii s karí korením je to fajnota. Deti síce na toto jedlo nenahovorím, ale s mužom si ho radi dáme. Vyskúšajte, možno budete prekvapení :)

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g kuracie prsia
50 g cibuľa
2 ks strúčik cesnaku
1 ks žltá paprika
250 g broskyne v konzerve
soľ
mleté čierne korenie
1 KL kari korenie
0.5 KL mletá škorica
štipka muškátový oriešok
3 KL hladká múka
olivový olej
3 PL kyslá smotana

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na malé kúsky pokrájanú papriku. Premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením a osolíme.
  2. V miske zmiešame múku, kari korenie, škoricu a muškátový oriešok. Pripravenú zmes nasypeme k mäsu a dobre premiešame. Krátko osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme 20 minút.
  3. Potom pridáme na plátky nakrájané broskyne a opäť dusíme cca 8 minút. Na záver pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme.

  4.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉