Kuracie prsia - na kari s broskyňami
Pre niekoho možno divočina, ale v kombinácii s karí korením je to fajnota. Deti síce na toto jedlo nenahovorím, ale s mužom si ho radi dáme. Vyskúšajte, možno budete prekvapení :)
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
500 g kuracie prsia |
50 g cibuľa |
2 ks strúčik cesnaku |
1 ks žltá paprika |
250 g broskyne v konzerve |
soľ |
mleté čierne korenie |
1 KL kari korenie |
0.5 KL mletá škorica |
štipka muškátový oriešok |
3 KL hladká múka |
olivový olej |
3 PL kyslá smotana |
Postup:
- Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a na malé kúsky pokrájanú papriku. Premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením a osolíme.
- V miske zmiešame múku, kari korenie, škoricu a muškátový oriešok. Pripravenú zmes nasypeme k mäsu a dobre premiešame. Krátko osmažíme a podlejeme vodou. Dusíme 20 minút.
- Potom pridáme na plátky nakrájané broskyne a opäť dusíme cca 8 minút. Na záver pridáme kyslú smotanu, premiešame a odstavíme.