Kuracie prsia - s ananásom
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

400 g kuracie prsia
2 PL kečup
1 PL horčica
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
212 ml hrášok v konzerve
2 ks mrkva
280 ml ananás v konzerve
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl)
podľa potreby voda
olivový olej

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misky, pridáme kečup, horčicu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a dôkladne premiešame. Necháme odležať aspoň 30 minút.
  2. Mäso opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
  3. Pridáme na rezance pokrájanú mrkvu, hrášok a na menšie kúsky pokrájaný ananás. V prípade potreby podlejeme vodou a dusíme ďalších 20 minút. Zahustíme Solamylom (Solamyl zalejeme malým množstvom vody a pomaly za stáleho miešania prilievame k mäsu).

  4.  

Poznámky k receptu:

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉