Kuracie prsia - v omelete
Toto jedlo je v našej rodine známe ako Belanské tajomstvo. Sú to vlastne kuracie prsia opečené na prírodno s vaječnou omeletou. Poviete si - nič moc. Ale po ochutnaní budete milo prekvapení.
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
1
osobu/osoby/osôb
Na prípravu mäsa:
1 ks kuracie prsia |
soľ |
olivový olej |
Na omeletu:
2 ks vajce |
0.5 KL soľ |
1 PL olivový olej |
Na dokončenie jedla:
1 ČL kečup |
1 ČL horčica |
20 g Eidam |
Postup:
- Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Odložíme do tepla.
- Vajcia osolíme a rozšľaháme. Vylejeme na panvicu s olejom a urobíme omeletu, ktorú opečieme aj z druhej strany.
- Omeletu natrieme cca v polovici kečupom. Na kečup položíme opečené kuracie prsia, ktoré potrieme horčicou. Zvyšnú omeletu preložíme na mäso a vrch posypeme strúhaným syrom. Podávame s hranolkami.