Králik - moravský pečený v remoske
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- králik - 1 ks
- olivový olej - 150 ml
- červené alebo biele víno - 100 ml
- voda - 100 ml
- mleté čierne korenie - 1/2 ČL
- mletá červená paprika - 1 ČL
- horčica - 2 PL
- kečup - 2 PL
- cibuľa - 1 ks
- strúčik cesnaku - 5 ks
- soľ
Príprava
- Olej, víno a vodu vlejeme do nádoby, pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, horčicu, kečup, nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, prelisovaný cesnak a soľ. Dobre premiešame.
- Umytého a naporciovaného králika vložíme do pevného sáčku a zalejeme pripravenou zmesou. Sáčok pevne zviažeme a jeho obsah dôkladne premiešame. Uložíme do chladničky a necháme odležať do druhého dňa.
- Na druhý deň obsah sáčku vložíme do remosky a pečieme cca 70 minút.
Tipy - Poznámky
V prípade, že remosku nemáme, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 90 minút. Prvých 85 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.