Šalát - parížsky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- saláma diétna - 1000 g
- hrášok mrazený - 200 g
- kyslá uhorka - 200 g
- cibuľa - 1 ks
- majonéza - 450 g
- smotana na šľahanie 33% - 100 ml
- soľ - 1 KL
- mleté čierne korenie - 1/4 KL
- práškový cukor - 1 PL
- ocot 8% - 2 PL
- worčesterská omáčka - 10 kvapiek
Príprava
- Naukladáme na seba niekoľko koliesok salámy a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu potom nakrájame na tenké rezančeky. Vložíme do misy a pridáme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu, rozmrazený hrášok a uhorky nastrúhame najemno.
- Do ďalšej misky dáme majonézu, smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot a worčesterskú omáčku. Vymiešame do hladka.
- Ochutenú majonézovú zmes pridáme k salámovej zmesi a dôkladne premiešame. Necháme odstáť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním vždy premiešame.