Kuracie prsia - na spôsob sviečkovej na smotane
Rýchlejšia a lacnejšia verzia obľúbenej sviečkovej. Viem, originál nič nenahradí, ale niekedy je potrebné trošku improvizovať ;)
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
600 g kuracie prsia |
olivový olej |
soľ |
mleté čierne korenie |
50 g cibuľa |
150 g koreňová zelenina (mrkva, petržlen) |
1 ks bobkový list |
2 guličky celé nové korenie |
500 ml smotana na varenie |
3 PL hladká múka |
podľa chuti ocot 8% |
Postup:
- Očistené mäso nakrájame na rezne alebo medailóniky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Mäso opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a krátko opečieme. Zalejeme vodou a osolíme. Pridáme mäso, bobkový list a nové korenie. Dusíme do mäkka.
- Keď je mäso udusené, opäť ho vyberieme na tanier. Z vývaru takisto vyberieme bobkový list a nové korenie.
- Zeleninu aj so šťavou rozmixujeme na hladko. V smotane rozmixujeme múku a túto zmes vlejeme do rozmixovanej zeleniny. Varíme 15 minút. Nakoniec pridáme mäso a prehrejeme ho. Odstavíme, dochutíme octom a premiešame. Podávame s cestovinami alebo knedľou.